Alt

Proefjuweel op zondag 12 mei


locatie: Biotoop, open kas.
adres: Kerklaan 30
plaats: Haren
aanvang: 16:30
ticket: €48,00 (incl. drankjes)

  • vegan
  • vegetarisch
  • biologisch
  • streekproducten
  • seizoensgericht

Proefjuwelen in de open kas van de Biotoop

Een oogst van sensaties, geuren en smaken!

 

Proef de pronkende smaken uit de omgeving; uit en in de pluktuin van Gijs en van andere boeren die vanuit het hart boeren.  Langs een lint van Lente staan meerdere proefjuwelen op u te wachten! Beleef, proef de lente; di-vers , ontluikend, verfijnd maar ook standvastig. Laat u onderdompelen met volle mond in de proeftuin & de open kas van de Biotoop!

 

Deze avond ontvouwt zich in vier delen; het eerste deel vindt plaats bij een lange vuurbaan met een installatie van pruttelende pannen die boven het vuur hangen. 

Een warm onthaal met een verfrissend meidrankje als aperitief!

 

Daarna zal een korte wandeling volgen ever het bijzondere het terrein van de Biotoop, dit in gezelschap van groene avonturier en wildplukker; Marin Leus. Zij vertelt en plukt de ‘finishing touch’ voor uw volgende gang.

 

Het derde gedeelte zijn drie proefjuwelen; unieke composities met ieder een eigen verhaal.

 

Proefjuwelen zijn grote glazen tableaus met daarop een uniek eetbaar schilderij. Een prachtig verhaal van smaak, geur en kleur. Unieke combinaties laten je op een verassende manier kennis maken met de essentie van ieder gerecht.

Bijvoorbeeld een proefjuweel waarbij je geniet van een amuse met gerookte bietjes, terwijl je de bietenplant onder het glas nog in de aarde ziet groeien en het smeulende eikenhout nog in je neus kringelt.

 

Het wordt allesbehalve een statisch diner; rondom een proefjuweel; met een zilveren tang sprokkel je smaken op je eigen porseleinen lepel. Een oogst van sensaties, geuren en smaken!

 

Tot slot eindigen we de avond met zwevende nagerechten tussen bomen, die paraat staan om geoogst te worden.

verschijnen op je bord.

 

Proefpalet werkt bij dit event samen met Marin Leus. Zij geeft sinds drie jaar wildplukwandelingen in de stad Groningen en oogst voor dit Proefjuwelen diner bijzondere smaken uit de wilde natuur van de Biotoop: bloesems, eetbaar 'onkruid', jonge plantjes, zaden en eetbare bloemen

De prachtige open kas van Irma Frieling en de Pluktuin van Boer Gijs maken deze ervaring compleet. Een creatieve broedplaats in een oase van rust & groen midden in Haren.